Primerjaj artikle
0

Popravilo platišč

popravilo_platisc_4 Platišča so eden glavnih atributov avta, saj lahko lepa platišča avto naredijo čudovit, a v primeru poškodb tudi manj privlačen. Ker je robnikov in lukenj na cesti vedno več, platišča pa so prav tako večja in vedno bolj pogosto aluminijasta, je število poškodb na njih prav tako v porastu.

Poškodbe pa niso vedno samo vizualna škoda, ampak se lahko pokažejo tudi kot vibracije v vozilu med vožnjo, nelagodni zvoki ali celo kot poškodbe drugih delov vozila kot npr. kolesni ležaj zaradi tresljajev, ki jih mogoče med vožnjo niti ne občutimo.
Da bi vaš avto ohranjali v formi in odličnem izgledu, vam v našem servisu popravimo poškodbe platišč. Od majhnih praskic zaradi robnikov, do zvitih ali počenih platišč zaradi lukenj na cestišču.


 

Tipi popravila platišč

Popravilo izgleda
Da vemo kako zahtevno bo popravilo, naprej potrebujemo platišča vizualno pregledati. Po tem lahko ocenimo tudi čas, ki bo potreben za popravilo in ceno samega popravila. Platišča lahko popravljamo po delih (popravilo robov, oksidirane sredine) ali v celoti obnovimo platišča in jih na novo lakiramo.
Popravilo zvitih platišč
Pri popravilu krivih platišč je najbolj pomembno merjenje odstopanja in mesta odstopanja (na katerem delu je platišče udarjeno) kar vidimo ob pregledu pri nas. Ko vemo kakšna so odstopanja vam povemo približen čas in ceno za popravilo, na podlagi tega pa se lahko vi odločite, če vam to ustreza.
Popravilo počenih platišč/varjenje platišč
Kot pri ostalih popravilih je najprej potrebna vizualna kontrola poškodovanega platišča, razlika se pojavi samo v tem, da je v največ primerih počeno platišče tudi krivo, zato je potrebno pred varjenjem platišče po navadi tudi poravnati.

 
popravilo_platisc_1
© 2022 vulkanizerstvo-furlan.si | O piškotkih