Slovensko
Hrvatski
Tex Free nakup
NAJDI SVOJO FELGO
Neprijavljen obiskovalec
»
Št. izdelkov: 0
Znesek: 0,00 €
Na blagajno
 
Koda:
Pnevmatika:
Znamka:
Dimenzija:
R:

Poceni gume na enem mestu

Velika izbira gum vseh priznanih proizvajalcev! Ugodne cene gum!

Če iščete gume ali zračnice za ostala vozila (traktorji, delovni stroji, spec. vozila) izberite ostale pnevmatike in kliknite išči!

Kar 20% popusta pri nakupu zimskih gum z gotovino!
Kar 20% popusta pri nakupu letnih in celoletnih gum z gotovino!

Traktorske gume

Velika izbira in ugodne cene traktorskih gum.
Več o ponudbi si lahko ogledate tukaj.
Traktorske gume
Cene veljajo od 16.12.2017 do objave nove ponudbe.
+386 (0)7 45 22 010

Test zimskih pnevmatik 2017

Ker v Vulkanizerstvu Furlan skrbimo za vašo varnost, bi želeli, da se vsi vozniki dobro pripravite na prihajajočo zimo. Povzeli smo prvi testzimskih pnevmatik, ki ga je izvedel avtomobilski klub ADAC.

Gume so edini stik vozila s podlago, zato je izjemnega pomena, da izberemo pnevmatike, ki so primerne za najzahtevnejše razmere. Pomembno je vedeti, da zimskih pnevmatik ne potrebujemo zgolj, ko zapade sneg, ampak se njihove prednosti in kvalitete pokažejo tudi, ko se srečamo z nizkimi temperaturami, vetrom in zmrzaljo. V tovrstnih razmerah so na preizkušnji tako pnevmatike, kot tudi voznik. V kolikor pnevmatike niso ustrezne kakovosti, tudi najbolj izkušen voznik ne more storiti prav veliko.

Lastnosti na suhi in na mokri podlagi (sneg in led), obrabo, glasnost in porabo goriva so preizkusili na 32 zimskih pnevmatikah dimenzij 195/65 R15 T in 215/65 R16 H. Vse omenjene karakteristike so ovrednotili in na podlagi posamičnih ocen uvrstili pnevmatike v skupine od najbolj priporočljivih do najmanj priporočljivih. Pomembno je omeniti, da ADAC velja za enega izmed najbolj verodostojnih testov na tem področju, zato izvajalci testa svojo nalogo jemljejo zelo resno. Izvajanje testa se začne že 1 leto pred objavo rezultatov in za test izberejo pnevmatike, ki so takrat na voljo. Iz tega razloga določenih pnevmatik ne najdemo na tej lestvici, a to še ne pomeni, da ne spadajo med pnevmatike z odličnimi karakteristikami.

Dimenzija 195/65 R15 T

Letos je bila za test izbrana dimenzija 195/65 R15 T, ki ustreza velikemu številu vozil srednjega cenovnega razreda. V ta razred vozil spada tudi preizkusno vozilo Volkswagen Golf. Preizkusili so lastnosti 16 pnevmatik, rezultate pa prikazuje spodnja tabela:Dimenzija 215/65 R16 H

V kategoriji cestnih terencev so preizkusili 16 pnevmatikna preizkusnem vozilu Volkswagen Tiguan. Rezultati testa so prikazani v spodnji tabeli:V času odločanja za nakup novih pnevmatik, smo Vam vedno na voljo za kakršnakoli vprašanja in nasvete, saj Vam v Vulkanizerstvu Furlan svetujemo na podlagi dolgoletnih izkušenj.

In ne pozabite - naše delo je vaša varnost!
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»